The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole volgens Kaandorp

Op tournee met Brigitte Kaandorp

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Metropole Orkest

Jules Buckley, dirigent

Brigitte Kaandorp, cabaretière

Jos Thie, regisseur

Wat gebeurt er als een veelzijdig orkest als het Metropole Orkest samenwerkt met een beroeps-chaoot als Brigitte Kaandorp? Loopt het volkomen in de soep of weten de charmante dirigent Jules Buckley en muziekspektakelregisseur Jos Thie alles toch nog in goede banen te leiden? Komen we überhaupt aan spelen toe?

Graag presenteert Brigitte u het orkest zoals u het nog niet kent. Zij vertelt u alles wat u nooit eerder hoorde, haalt onvermoede talenten uit het orkest naar boven en licht u in over alle roddels en intriges. Ondertussen maakt zij een reis door het rijke en gevarieerde repertoire van het Metropole Orkest.

Het Metropole Orkest, wie kent het niet? Van Turks Fruit tot Ella Fitzgerald, van Bono tot de NOS Studio Sport-tune. Het Grammy award winnende orkest is uniek in zijn soort en beschikt over een bigband plus volledige symfonische strijkerssectie, aangevuld met een ritmesectie. Het orkest is daarom multi-inzetbaar en al 70 jaar in staat tot het spelen van alle muziekstijlen.

Brigitte Kaandorp, wie kent haar niet? Naast comédienne met klassiek geworden conferences als ‘Het kind op de fiets’ laat Brigitte de laatste jaren steeds vaker haar geoefende en geliefde stem horen als ‘Zangeres des Vaderlands’. Zij draait haar hand niet om voor een smartlap, noch voor een musicalsong, noch voor een onvervalste klassieke aria.

Jules Buckley, wie kent hem (nog) niet? Sinds de zomer van 2013 is hij chef-dirigent van het Metropole Orkest. Een jonge, getalenteerde Engelsman, die het orkest naar de grootste hoogten weet te stuwen (en bovendien een lekker ding is, volgens Brigitte). Naast dirigent is Jules ook arrangeur en componist. Hij zoekt graag muzikale grenzen op, wat wel blijkt uit zijn samenwerkingen met bijvoorbeeld Basement Jaxx, Caro Emerald en Arctic Monkeys.

Regie is in handen van Jos Thie. Regisseur van onder andere Armin van Buuren, Jochem Myjer, Mini & Maxi én van grootse muziekspektakelstukken op locatie zoals Orfeo ed Euridice in de vijver van Paleis Soestdijk.

Dit belooft een hele bijzondere tournee te worden. Mis het niet!

Concerten

ma 28 mrt, 20:15
't Spant, Bussum

di 29 mrt, 20:15
't Spant, Bussum

vr 1 apr, 20:00
Chassé Theater, Breda

zo 3 apr, 19:00
Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

di 5 apr, 20:15
Zaantheater, Zaandam

vr 8 apr, 20:15
Flint Theater, Amersfoort

zo 10 apr, 15:00
Nieuwe Luxor, Rotterdam

di 12 apr, 20:00
Theater aan de Parade, 's-Hertogenbosch

vr 15 apr, 20:15
Schouwburg het Park, Hoorn

za 16 apr, 20:00
Rabotheater, Hengelo

zo 17 apr, 20:15
Stadsschouwburg, Groningen

wo 20 apr, 20:00
Zuiderstrandtheater, Den Haag

do 21 apr, 20:00
Theater Orpheus, Apeldoorn

za 23 apr, 20:15
De Tamboer, Hoogeveen

zo 24 apr, 20:00
Stadsschouwburg, Utrecht

vr 29 apr, 20:15
Theaters Tilburg, Tilburg

za 30 apr, 20:00
Stadsschouwburg, Nijmegen

zo 1 mei, 14:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam