The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Kovacs

Orkestratie van een opvallend debuutalbum

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

In 2014 maakte de wereld kennis met de Brabantse Sharon Kovacs (26). Ze bracht haar debuutsingle ‘My Love’ uit waarna optredens op o.a. North Sea Jazz en Lowlands volgden. Haar eerste volledige album ‘Shades of Black’ verscheen in 2015 en kwam direct op nummer 1 binnen in de hitlijsten. Niemand kon er meer omheen: Kovacs is een klasse apart. Haar rauwe en donkere stem gaat door merg en been en haar songs zijn stuk voor stuk puur en oprecht. Met haar muziek en bijzondere verschijning stond ze in uitverkochte zalen in Nederland, Duitsland, Griekenland en België. Tijdens de zomer van 2015 was ze niet te missen op festivals als Paaspop, Pinkpop en Werchter. En begin januari van dit jaar won de zangeres de prestigieuze European Border Breakers Award tijdens Eurosonic Noorderslag. Met deze prijs worden veelbelovende Europese rock-, pop- en dance-artiesten in de spotlight gezet.

Ook chef-dirigent Jules Buckley van het Metropole Orkest werd geraakt door de muziek van Kovacs.
Komende maanden slaan de twee de handen ineen om te werken aan een bijzondere orkestratie van ‘Shades of Black’ en andere persoonlijke favorieten van de zangeres. Eind 2016 wordt deze samenwerking gepresenteerd tijdens twee liveshows Amsterdam en Tilburg.

Kovacs zegt over de samenwerking: “Het is stiekem wel een droom van me om mijn muziek te mogen spelen met een heel orkest. Toen Jules Buckley van het Metropole Orkest me benaderde hoefde ik er eigenlijk ook geen moment over na te denken: natuurlijk, heel graag zelfs! Ik verheug me enorm op onze samenwerking en kijk erg uit naar de shows met dit geweldige orkest.”

Jules Buckley: “Op het moment dat ik de muziek van Kovacs hoorde, wist ik dat ik contact op moest nemen om te zien of ze er voor openstond om samen te werken met het Metropole Orkest. Haar liedjes zijn geweldig en hebben een bijzonder karakter dat met het Metropole Orkest nog een extra dimensie zal krijgen. Wij kijken ook ontzettend uit naar deze speciale concerten later dit jaar.”

Concerten

vr 28 okt, 20:30
MCO, Hilversum

za 29 okt, 20:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam