The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

ADE Openingsconcert met Henrik Schwarz

Scripted Orkestra

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Henrik Schwarz, componist / producer

Jules Buckley, dirigent

Het openingsconcert, genaamd ‘Scripted Orkestra’, van Amsterdam Dance Event 2016 wordt dit jaar verzorgd door de samenwerking tussen Metropole Orkest en producer/componist/artiest Henrik Schwarz.

Hoewel dit de allereerste keer is dat het Metropole Orkest op ADE te zien zal zijn, is het orkest goed bekend met het laten samenvloeien van orkestrale muziek en dance. In het verleden heeft het Metropole Orkest samengewerkt met Basement Jaxx, Junkie XL en meer recent met Squarepusher. Schwarz daarentegen is een ADE veteraan.

Henrik Schwarz heeft al eerder met orkesten gewerkt, maar verwacht dat de samenwerking met het Metropole Orkest heel anders zal zijn. “Tot dusver heb ik alleen met ensembles gewerkt die veelal klassiek spelen. Metropole Orkest speelt jazz en pop en ik weet zeker dat zij techno en elektronisch kunnen spelen”, aldus Schwarz. “Het is heel belangrijk dat de muzikanten ervaring hebben met het spelen van gesyncopeerde muziek”.

Schwarz gaat speciaal voor het project een uur aan nieuwe muziek componeren, Jules Buckley zal daarbij zijn rechterhand zijn. De chef-dirigent van het Metropole Orkest helpt Schwarz zijn muzikale visie te realiseren door kennis te delen over orkestratie en de arrangementen te maken.

Concerten

di 18 okt, 20:30
MCO, Hilversum

wo 19 okt, 20:30
Melkweg, Amsterdam