The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz – Muziek van Quincy Jones

This is how I feel about jazz

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Metropole Orkest

Jules Buckley, dirigent

Quincy Jones, één van de allergrootste namen in de muziekwereld, is misschien nog het meest bekend door het produceren van albums voor grote popsterren, zoals Thriller van Michael Jackson. Zijn succes in de popscene overschaduwt eigenlijk zijn briljante carrière als jazzcomponist, arrangeur en bandleider.

Eerder dit jaar eerde de Metropole Orkest Bigband Jones’ enorme oeuvre in een serie van concerten, door het presenteren van zijn allerbeste bigbandcomposities en arrangementen uit de jaren 1956 tot 1963. Dit programma behelst onder meer klassieke partituren van albums zoals This Is How I Feel About Jazz (1956), The Birth of a Band! (1959), I Dig Dancers (1960) en The Quintessence (1961).

Ook al is de muziek van Quincy Jones ruimschoots beschikbaar op een grote hoeveelheid albums, zich uitstrekkend over een periode van meer dan zestig jaar, live uitvoeringen worden sinds de jaren zestig nog maar zelden gehoord. Voornamelijk omdat het materiaal nooit is uitgegeven als bladmuziek. Daar kwam ongeveer tien jaar geleden verandering in. Toen ging de Finse componist en arrangeur Vellu Halkosalmi op zoek naar Jones’ muziek, om live uit te voeren. Toen hij nauwelijks partituren kon vinden ging hij zelf maar aan de slag om de muziek van de oude platen te vertalen naar bladmuziek. Uiteindelijk, met wat hulp van John Clayton – geruime tijd dirigent van het Metropole Orkest – nam Quincy Jones contact op met Halkosalmi om hem te helpen dit unieke programma samen te stellen. Het concert kreeg als titel This is how I feel about Jazz.

Het concert op North Sea Jazz wordt gedirigeerd door Jules Buckley. Hadden we eigenlijk al gezegd dat Quincy Jones zelf ook naar het festival komt? Dat belooft een mooie avond te worden!

Concerten

za 12 jul, 18:00
Ahoy, Rotterdam