The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Tinlicker openen ADE

Metropole Orkest keert terug naar de iconische Melkweg voor het officiële openingsconcert van het Amsterdam Dance Event. Maak je op voor een orkestrale remix van de muziek van het Utrechtse duo TINLICKER, in wat het meest dansbare ADE openingsconcert tot nu toe belooft te worden. De zevende editie van de samenwerking tussen ADE, de concertzaal en het orkest vindt plaats op woensdag 18 oktober 2023. Tickets gaan vrijdag 2 juni in de verkoop.

Tinlicker, bestaande uit Micha Heyboer en Jordi van Achthoven, brengt hun kenmerkende mix van progressieve house, indietronica en melodieuze techno naar het Metropole Orkest onder leiding van Simon Dobson. Denk aan meeslepende beats, vurig opzwepende percussie en doordachte melodieën. De meesterlijke composities van Tinlicker lenen zich uitstekend voor een verrassende orkestrale remake, waar elektronica en live instrumentatie samensmelten.

Het publiek kan een gevarieerde setlist verwachten, met Tinlicker’s grootste hits, fan-favorieten en speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde nieuwe muziek.

Het ADE concert in de Melkweg met het Grammy winnende Metropole Orkest is uitgegroeid tot een terugkerend en indrukwekkend onderdeel in de programmering van het Amsterdam Dance Event. Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Henrik Schwarz (2016), Jameszoo (2017), Colin Benders (2018), SOHN (2019), Weval (2021) en Suzanne Ciani (2022) gaat het Metropole Orkest de uitdaging aan opnieuw een ander spectrum van de elektronische muziek te verkennen. Voor Tinlicker betekent het concert in de Melkweg een terugkeer naar de plek waar zij in 2021 – ook tijdens ADE – hun allereerste liveshow gaven.

Over Tinlicker:
Tinlicker bracht tot nu toe twee succesvolle studioalbums uit waarbij met name hun tweede album ‘In Another Lifetime’ uit 2022 flink hogen ogen gooide op het wereldtoneel van de crossover indie/dance.  Voor enkele opvallende nummers wordt samengewerkt met Nathan Nicholson (The Boxer Rebellion) en Jamie Irrepressible (Röyksopp). Ook in 2022 bereikte hun nummer ‘Because You Move Me’ platina in onder meer Duitsland en Frankrijk en goud in Canada en thuisland Nederland. Tinlicker tourt in 2023 live door Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië.

Over Simon Dobson:
Simon Dobson is een gerenommeerde dirigent, arrangeur en componist met een passie voor het verkennen van nieuwe klankwerelden en het creëren van grensverleggende muzikale ervaringen. Zijn expertise en creativiteit hebben hem wereldwijd erkenning opgeleverd. Met een diepgaand begrip van verschillende muziekstijlen en genres, weet Dobson zijn unieke interpretaties tot leven te brengen. Zijn meeslepende benadering en samenwerkingsvermogen hebben geleid tot opmerkelijke projecten met diverse ensembles.