The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest naar jazzfestival op Canarische Eilanden

Deze zomer ontmoeten het Metropole Orkest en Kandace Springs elkaar opnieuw. Onder leiding van vaste gast dirigent Miho Hazama komen de twee op 15 en 16 juli naar Canarais Jazz Y Mas, het festival dat plaatsvindt op Gran Canaria en Tenerife. 

Kandace Springs werd geboren in Nashville en groeide op in een muzikaal gezin. Muziek van Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Roberta Flack en Norah Jones was voor haar dagelijkse kost. Deze muzikale helden hebben haar geholpen bij het vinden van haar eigen geluid en gemaakt tot wie ze nu als artiest is. Haar coverversie van Sam Smith’s ‘Stay With Me’ werd opgepikt door Prince. Hij was zo onder de indruk dat hij haar uitnodigde om te komen spelen op de dertigste verjaardag van ‘Purple Rain’ in Paisley Park. Vervolgens werd ze in de studio begeleid door Sam Smith én bracht ze haar debuutplaat ‘Soul Eyes’ uit. Deze plaat ontving meerdere vijfsterrenrecensies, waaronder van de Times of London: “Kandace Springs is niet zomaar een ster. Ze is een hele Melkweg”.
Sindsdien bracht ze meer albums uit, werkte ze samen met Norah Jones, speelde ze op festivals als North Sea Jazz Festival en Montery Jazz Festival en won ze de Deutcher Jazzpreis voor Best Vocal Album.

Tijdens de concerten deelt Kandace het podium met het Metropole Orkest en vaste gastdirigent Miho Hazama. De samenwerking tussen Kandace, Miho en het Metropole Orkest wordt onvergetelijk. Tijdens het concert spelen ze naast muziek van ‘Soul Eyes’ ook recenter werk.