The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

DOMi & JD BECK naar Nederland voor concerten met MO

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

In november 2023 komt de wereldwijde sensatie DOMi & JD BECK naar Nederland voor concerten met het Metropole Orkest. Samen met honorair dirigent Jules Buckley komen zijn naar Koninklijk Theater Carré, TivoliVredenburg, Theater aan het Vrijthof, Muziekgebouw Eindhoven en Amare.

Tijdens de samenwerking tussen DOMi & JD BECK en het Metropole Orkest komen twee werelden samen en wordt het publiek meegenomen op een unieke en spannende muzikale reis. Het Metropole Orkest zorgt voor een warme en rijke klank, DOMi & JD BECK voegen hier verrassende en vernieuwende klanken aan toe. Samen creëren ze een interessante en verassende mix van genres die zowel liefhebbers van jazz als elektronische muziek zal aanspreken.

In de muziek van DOMi & JD BECK hoor je zowel humor als grootsheid dankzij de harmonische complexiteit, ritmische wendbaarheid en snelheid. Hun veelgeprezen debuutalbum ‘NOT TiGHT’, uitgebracht door Anderson .Paak’s label ‘APESHIT’ in samenwerking met het legendarische jazzlabel Blue Note Records, leverde hen twee GRAMMY-nominaties op, waaronder voor Best New Artist. Op dit album zijn onder andere Thundercat, Herbie Hancock, Snoop Dogg, Busta Rhymes, Mac DeMarco, Kurt Rosenwinkel en .Paak zelf te horen. Volgend op de release van het album gaf het duo een onvergetelijk NPR Tiny Desk Concert, was het te gast in de The Tonight Show van Jimmy Fallon en bij Jimmy Kimmel Live, zijn ze te vinden in de line-ups van muziekfestivals over de hele wereld, van Coachella tot het North Sea Jazz Festival en schreven ze mee aan ‘Skate’, het nummer dat verscheen op het GRAMMY winnende album van Silk Sonic.

Het duo deelt het podium met Metropole Orkest en Jules Buckley. Metropole Orkest speelt jazz, pop, wereldmuziek en filmmuziek en deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Brian Eno, Herbie Hancock, The Basement Jaxx en Bono. Het orkest speelt ook met hedendaagse talenten als Kovacs, Robert Glasper, Snarky Puppy, Jacob Collier, Gregory Porter, Cory Wong en Louis Cole. Het MO werkte mee aan vier GRAMMY winnende producties, meest recent met Jacob Collier voor zijn arrangement van ‘All Night Long’ (Best Arrangement, Instruments and Vocals).
Dirigent, arrangeur, curator en componist, Jules Buckley is een uniek en zeldzaam soort artiest. Hij werkte samen met de belangrijkste muzikanten ter wereld en baant zich een weg door een duizelingwekkende discografie van bijna 70 albums.

6 november – Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
7 november – TivoliVredenburg, Utrecht
9 november – Theater aan het Vrijthof, Maastricht
10 november – Muziekgebouw Eindhoven
12 november – Amare, Den Haag

Kaarten voor de concerten zijn hier te koop.