The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Nieuw album met composities Vince Mendoza: ‘Olympians’

photo: Reinout Bos

Metropole Orkest brengt op Modern Recordings een nieuw album uit met uitsluitend composities van honorair dirigent en zevenvoudig Grammy winnaar Vince Mendoza. Werken die hij naar het orkest bracht gedurende de 28 jaar die hij aan het orkest verbonden is. ‘Olympians’ komt uit op 3 maart 2021 en is nu al te bestellen in onze webshop. Iedereen die een pre-order plaatst ontvangt een door Vince Mendoza gesigneerd exemplaar. De eerste single ‘Esperanto’ met een prachtige feature van Dianne Reeves is nu te beluisteren op alle muziekplatforms.

Meesterarrangeur Vince Mendoza kwam in 1995 voor het eerst als gastdirigent voor het Metropole Orkest. Het startpunt voor een duurzame samenwerking. In 2005 volgde hij Dick Bakker op als chefdirigent en bracht hij fantastische solisten en projecten naar Hilversum. “De term ‘Olympians’ is iets dat ik vrij vaak gebruik, terwijl ik met het Metropole op het podium sta”, legt Mendoza uit, verwijzend naar de titel van het album, “omdat ik het gevoel heb dat dit orkest complexe muziek speelt met onwaarschijnlijke gratie, enthousiasme en nauwkeurigheid. Bijzonder gezien de grote variatie aan projecten die ze in de loop der jaren hebben gedaan. Ze hebben echt het vermogen ontwikkeld om comfortabel te zijn met zoveel verschillende muziekstijlen, wat vrij ongebruikelijk is voor een orkest. Deze opname toont hen op het hoogtepunt van hun Olympische vorm.”

‘Olympians’ is opgenomen toen het orkest geen concerten kon geven. Drummer en co-producer Martijn Vink: “Normaal gesproken spelen we elke week een ander project. Nu hadden we ineens de tijd om een aantal van de beste composities van Vince echt uit te pluizen en de ultieme versies op te nemen.”

Op het album zijn gastbijdrages te horen van vocalisten Dianne Reeves en Cécile McLorin Salvant, saxofonisten Chris Potter en David Binney, percussionist Alex Acuña, en wijlen gitarist Ramón Stagnaro (charango). Maar ook de solisten in het orkest – Arlia de Ruiter, Marc Scholten, Rik Mol, Hans Vroomans, Leo Janssen, Paul van der Feen en Peter Tiehuis – schitteren op ‘Olympians’.