The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Robbie Williams neemt jubileumalbum op met Metropole Orkest

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Ter ere van zijn 25-jarig bestaan als solo-artiest brengt Robbie Williams op 9 september het album XXVuit. Op het album staan Robbie’s grootste hits, die hij opnieuw opnam met het Nederlandse Metropole Orkest. Daarnaast bevat XXV zijn nieuwste single Lost. Van XXV verschijnt ook een deluxe versie, met nog eens drie nieuwe tracks.

Robbie Williams: “I’m so excited to announce my new album XXV, which celebrates many of my favourite songs from the past 25 years. Each track has a special place in my heart, so it was a real thrill to record them again with the Metropole Orkest. Can’t wait for you all to hear it.”

Na zijn succesjaren met Take That bracht Robbie Williams in 1997 zijn solo-debuutalbum Life Thru A Lens uit. Het album, met daarop onder meer de hitsingles Let Me Entertain You en Angels, kwam in Robbie’s thuisland Engeland binnen op nummer één. Angels is nog steeds Robbie’s best verkochte single ooit. De versie van Angels die Robbie voor XXV opnam met het Metropole Orkest is vanaf vandaag te beluisteren.

Speciaal voor de opnames van XXV heeft Jules Buckley, honorair dirigent van het Metropole Orkest, de hits van Robbie opnieuw gearrangeerd. Dat deed hij samen met componist Steve Sidwell en Robbies vaste muzikale partner Guy Chambers.

Op XXV staan naast Let Me Entertain You en Angels onder meer Robbie’s eerste en tweede solo-nummer één-single: Millennium en She’s The One, beiden afkomstig van het album I’ve Been Expecting You uit 1998. Van het album Sing When You’re Winning (2000) nam de Britse zanger de singles Supreme, Kids(met Kylie Minogue), Rock DJ en The Road To Mandalay opnieuw op. Op het jubileumalbum staan ook Feel en Come Undone, afkomstig van het album Escapology (2002) dat Robbie’s vijfde achtereenvolgende nummer één-album werd. Op beide uitgaven van XXV staat ook een nieuwe track: Lost. Op de deluxe versie staan daarnaast nog eens drie niet eerder uitgebrachte tracks: Disco Symphony, More Than This en The World And Her Mother.

In de Britse Top 100 van best verkochte albums ooit, staan er zes op naam van Robbie Williams. Wereldwijd verkocht Robbie Williams in totaal ruim 80 miljoen albums.

XXV verschijnt op 9 september via alle digitale platforms en op cd, vinyl en cassette.