The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jong Metropole speelt ‘East meets West’

Met het programma ‘East meets West’ reist Jong Metropole, onder leiding van Tom Cohen, door Nederland. Tijdens deze concerten smelt de muziek uit de westerse muziekbibliotheek samen met de muziek uit onder andere de Arabische traditie. Daarnaast zal tijdens deze tour ook de nieuwe compositie van Kika Sprangers, de Rogier van Otterloo Award winnaar uit het programma Jong Metropole 2021, in première gaan.

In Jong Metropole komen conservatoriumtalenten van zowel de klassieke als de jazzafdelingen bij elkaar, deze zomer aangevuld met studenten van de afdeling wereldmuziek van Codarts Conservatorium Rotterdam op ud, tar, zurna en dukduk.

Op vrijdag 5 augustus starten de studenten in Caprera in Bloemendaal. Op zaterdagavond 6 augustus spelen de musici in het voormalig Zendstation Radio Kootwijk. Deze locatie is al jaren zeer geliefd bij de Jong Metropole fans vanwege de bijzondere plek midden op de Veluwse heide. Zondagmiddag 7 augustus sluit Jong Metropole de zomertournee af in het openluchttheater in de groene oase van het Zuiderpark.

De kaartverkoop voor het concert in Radio Kootwijk start op 2 juni voor vrienden van het NJO en op 8 juni voor iedereen. De kaartverkoop voor de andere twee concerten start later. Meer informatie vind je op de website van Jong Metropole.