The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Grammy nominatie album Ledisi

BBC Proms/ Mark Allan

Gisteravond werden de genomineerden voor de Grammy Awards 2022 bekend gemaakt. Het album ‘Ledisi sings Nina’ waarvoor ze met het Metropole Orkest vijf nummers opnam is genomineerd in de categorie Best Traditional Pop Vocal Album. Co-producer van het album is MO dirigent Jules Buckley.

De opname van dit album dat Nina Simone eert was voor Ledisi onvermijdelijk. Ze groeide op in New Orleans met de geëngageerde muziek van Simone en het bleef een rode draad in haar leven en carrière. Begin 2019 stond ze in Amerikaanse theaters met haar zelfgeschreven voorstelling The Legend of Little Girl Blue waarin ze aan de hand van de muziek van Nina Simone haar eigen verhaal vertelde. Voor toenmalig Metropole chef-dirigent Jules Buckley de aanleiding om haar uit te nodigen voor de zeer succesvolle hommage aan Nina Simone door het Metropole Orkest op de BBC Proms later dat jaar.

Na de samenwerking ontstond het idee om samen studio-opnames te maken van het repertoire. Vijf nummers belandde uiteindelijk op het album van Ledisi: Feeling Good, My Baby just Cares for Me, Ne Me Quitte Pas (Don’t Leave Me), Work Song en Four Women*. Op dat laatste nummer vertolken Lisa Fisher, Lizz Wright en Alice Smith naast Ledisi de vier vrouwen uit de titel.

Het album wordt gecomplementeerd met een live uitvoering van Wild Is The Wind zonder orkest en als afsluiter het aanstekelijke I’m Going Back Home, waar het Metropole Orkest plaats maakte voor het legendarische New Orleans Jazz Orchestra van Adonis Rose.

* Arrangementen door Jochen Neuffer. M.u.v. Ne Me Quitte Pas, gearrangeerd door Sebastiaan Koolhoven