The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Trijntje Oosterhuis en Metropole Orkest komen met 3e deel Burt Bacharach Songbook

Het moest er nog altijd eens van komen: een derde deel van Trijntjes Burt Bacharach songbook met het Metropole Orkest. Na het succes van de eerste twee albums vol composities van de legendarische componist, verschijnt in september Everchanging Times – Burt Bacharach Songbook III.

Het album is een vervolg op The Look Of LoveBurt Bacharach Songbook uit 2006 en Who’ll Speak For Love – Burt Bacharach Songbook II uit 2007, die Trijntje net als het nieuwe album maakte met het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza. Net als de eerdere twee albums bevat ook Everchanging Times weer een dwarsdoorsnede van het Bacharach-repertoire: echte klassiekers, zoals deze keer Always Something There To Remind Me, Arthur’s Theme (Best That You Can Do), Heartlight en Make It Easy On Yourself, aangevuld met recenter werk. Van het nummer Making Love maakte Trijntje een duet dat ze zingt met Gregory Porter. Maar, ook bijzonder: voor dit derde deel stuurde Bacharach haar zelf twee van zijn liedjes die nooit eerder werden opgenomen: A Thousand Things That Were You en Every Other Hour. “Ik ben de eerste die ze mag opnemen”, vertelt Trijntje. “Speciaal, want zo’n eerste recording voelt toch alsof ik het liedje mag ‘neerzetten’. Daarin is Bacharach heel selectief, begrijp ik van zijn mensen: hij deelt niet links en rechts nummers uit. Het is bijna niet te bevatten dat ik dit hier in Nederland mag meemaken.” Een hele eer, vooral als je bedenkt dat de legendarische componist samenwerkte met grote namen als Aretha Franklin, Dionne Warwick, Neil Diamond, Stevie Wonder, Whitney Houston en nog veel meer.

Het album Everchanging Times bevat dertien tracks en komt uit in september. Van het album verschijnt ook een speciale vinyl-versie met twee extra tracks, in een drieluik met de twee eerdere songbook-albums. Op vrijdag 9 juli geeft Trijntje het eerste volledige concert in de gloednieuwe RTM Stage van Rotterdam Ahoy tijdens NN North Sea Jazz Downtown (een corona-alternatief voor het North Sea Jazz Festival). Met het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza brengt ze daar het Burt Bacharach songbook ten gehore, inclusief enkele nummers van Everchanging Times. In het nieuwe jaar gaat Trijntje bovendien op theatertournee met het Bacharach-repertoire; ze doet dat met een kleine bezetting van het Metropole Orkest, waaronder pianist Hans Vroomans.