The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jong Metropole tourt met ‘Reunion’

Jong Metropole toert deze zomer door Nederland én doet het festival Young Euro Classic in Berlijn aan met een symfonisch jazz- & popprogramma. Dit doet het orkest, bestaande uit conservatoriumstudenten uit zowel de jazz als de klassieke hoek, onder leiding van dirigent, componist, arrangeur en pianist Jochen Neuffer, voor wie Berlijn zijn thuisbasis is.

Multitalent op de sax Kika Sprangers treedt op als solist met Jong Metropole: een mooie combinatie aangezien Sprangers zelf deelnam als aanvoerder van de saxofoonsectie tijdens de allereerste editie van het orkest in 2015.

Op het programma staat onder andere het speciaal voor Jong Metropole en Kika Sprangers gecomponeerde werk Reunion van Damiano Pascarelli. Deze jonge componist, arrangeur en dirigent won de Rogier van Otterloo Award in 2019, waardoor hij les kon nemen bij Vince Mendoza in Los Angeles en in coronalockdown deze opdrachtcompositie schreef.

Ga voor meer informatie over deze concerten op 7, 8 en 10 augustus naar de website van Jong Metropole.