The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Twee keer Jong Metropole in het nieuwe jaar

Jong Metropole komt in 2021 twee keer samen voor een project. Conservatoriumstudenten van de klassieke én de jazzopleidingen spelen dit voorjaar r&b en gospelmuziek. In de zomer speelt het orkest werken uit de canon van orkestrale pop en jazz. Om talenten verder te ontwikkelen worden er tijdens de repetitieweek ook workshops georganiseerd. De registratie voor de audities start op 6 januari via www.jongmetropole.nl.

Het voorjaarsproject staat onder leiding van de Duitse dirigent Ansgar Striepens. Samen met gospelzangeres Michelle David gaat het orkest in maart in op de traditionele én nieuwe vormen van r&b, soul en funk. Na een week repeteren volgen dan een concert via een livestream en mogelijk nog een extra concert. In augustus vindt deel twee van Jong Metropole 2021 plaats tijdens het zomerproject. De Duitse dirigent, arrangeur en bandleider Jochen Neuffer leidt dan het orkest en saxofoniste Kika Sprangers soleert. Er staat o.a. een optreden op 10 augustus tijdens het internationale jeugdorkestenfestival Young Euro Classics in Berlijn gepland.