The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Mo & Maria Mendes winnen Edison

Samen met Maria Mendes en John Beasley heeft het Metropole Orkest de ‘Edison Jazz Vocaal – nationaal’ gewonnen voor het album ‘Close To Me’.

Voor dit album speelde Maria Mendes samen met dertig orkestleden van het Metropole Orkest, geleid door dirigent, pianist en componist John Beasley, die het album niet alleen produceerde maar ook keyboards speelde. Daarnaast hoor je op dit album Karel Boehlee op piano, Jasper Somsen op akoestische bas en Jasper van Hulten op drums en percussie.

Het juryrapport luidt als volgt: “Met ‘Close To Me’ is de van oorsprong Portugese Maria Mendes er in geslaagd haar Fado achtergrond te vertalen naar eigentijdse kamerjazz. Hoewel Mendes onder meer in New York studeerde en geroemd werd door Quincy Jones is Close To Me muzikaal gezien een Nederlands verhaal. In de kleine bezettingen bevinden zich de vaderlandse topbegeleiders Karel Boehlee (piano), Jasper Somsen (akoestische bas), Jasper van Hulten (drums en percussie) en Vincent Houdijk (vibrafoon).
Ook werkt de al geruime tijd in Nederland wonende zangeres samen met het Metropole Orkest in een kamerbezetting van 30 musici. Hierbij is een prominente rol weggelegd voor John Beasley. Niet alleen als gepassioneerd dirigent, maar ook als arrangeur, producer en toetsenist. Beasley, die nog heeft gewerkt met Miles Davis, geeft Maria Mendes de vleugels waarmee zij het gangbare ruimschoots overstijgt. Een andere vermelding – bij dit ook voor een Latin Grammy Award genomineerde album – verdiend ‘Hermeto’s Fado For Maria’, een eerbetoon van de legendarische Braziliaanse legende Hermeto Pascoal (84).
Zowel in de kleine als symfonische bezettingen zingt Mendes haar ‘saudade’ zoals die hoort: warm, intens en meeslepend.”

‘Close To Me’ is te beluisteren op Spotify.