The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest released ‘The Show Must Go On’

Foto door Reinout Bos
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Het Metropole Orkest is vandaag jarig en blaast 75 kaarsjes uit. Wie jarig is trakteert. Om die reden maakten we een remake van de beroemde Queen-hit ‘The Show Must Go On’. Dit deden we samen met niemand minder dan DI-RECT zanger Marcel Veenendaal en het ZO! Gospel Choir. 

Dit bijzondere nummer symboliseert de hobbelige weg vol pieken en dalen die het Metropole Orkest heeft gelopen. Een ding is altijd duidelijk, wat er ook gebeurt: the show must go on! Het orkest hoopt met dit nummer iedereen in Nederland of waar ook ter wereld een steuntje in de rug te geven in deze moeilijke tijden. Houd moed, houd vol: betere tijden dienen zich aan. The show must go on!

Het orkest kan door de coronapandemie op dit moment niet optreden. Daarom trok het orkest de studio in om in kleine groepjes het nummer, dat werd gearrangeerd door honorair dirigent Vince Mendoza, op te nemen. De clip is opgenomen in een aantal zalen en theaters waar het orkest zo graag speelt. Deze plaatsen staan symbool voor alle zalen in Nederland. Samen werken we aan een nieuwe tijd waar muziek weer luid zal klinken.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Het is een bijzonder jubileumjaar voor het orkest. Alles loopt anders dan bedacht. Dit orkest laat zich niet kisten en vindt altijd een weg om muziek naar ons publiek te brengen. Ik hoop dat we iedereen een plezier doen met deze kleine muzikale attentie van het Metropole Orkest.”