The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest 75 Years in Perspective

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Eindelijk is het dan zo ver: na bijna 2 jaar voorbereiding en intensief overleg hebben wij toestemming om de door ons geselecteerde muziek voor de You Tube serie ‘Metropole Orkest: 75 Years in Perspective’te gebruiken. Omroepen, artiesten, dirigenten, producenten en platenmaatschappijen zijn akkoord. Het is daarom met gepaste trots dat we kunnen aankondigen dat vanaf vandaag iedere donderdag een deel van de serie (de Intro met de daarbij horende playlist) ge-upload wordt.

We beginnen vandaag met het opnieuw uploaden van deel 1 (1945 – 1955) en donderdag 16 juli sluiten we af met deel 8 (2016 – 2020),  dit ter ondersteuning van het 75-jarig jubileum van het Metropole.

Vanaf donderdag 18 juni worden de tot nu toe nog niet verschenen delen 4 t/m 8 openbaar gemaakt. Deel 4 bevat juweeltjes van o.a. Greetje Kauffeld, Ack van Rooyen en Ferdinand Povel onder leiding van Dolf van der Linden. Een grote plek is ook ingeruimd voor de composities van Rogier van Otterloo (o.a. Soldaat van Oranje), en ook voor de onder zijn leiding gespeelde swingende muziek in TV programma’s als Music Hall en Music Gallery met solisten als Rita Reys, Toots Thielemans en jazziconen Bill Evans en John Scofield .

Deel 5 bestrijkt het interregnum tussen het onverwachte overlijden van Van Otterloo en de aanstelling van Dick Bakker, waarin het orkest speelde onder leiding van mensen als Jerry van Rooyen, Rob Pronk, Harrie van Hooff en Jan Stülen.

Deel 6 laat duidelijk horen hoe het enthousiasme van Dick Bakker het orkest naar voor het orkest nieuwe muziekgenres (hip hop, rock)  en een concert in de Akropolis bracht.

Deel 7 toont de weg van het orkest naar de internationale top o.l.v. de nieuwe chef-dirigent Vince Mendoza met Grammy Awards als beloning. Dat daarbij Mendoza’s composities en arrangementen een grote rol speelden wordt heel duidelijk.

Deel 8 tenslotte gaat over het toenemend aantal cross-over projecten dat onder leiding van de nieuwe, jonge en bevlogen chef-dirigent Jules Buckley tot stand komt met geweldige optredens op o.a. de BBC Proms, maar ook op het Amsterdam Dance Event en het winnen van niet één maar twee Grammy Awards, dit maal voor de samenwerking met de New Yorkse formatie Snarky Puppy en die met de jonge Britse alles-kunner Jacob Collier.

Heel veel luister- en kijkplezier!