The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Cory Wong & MO releasen live-album

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Afgelopen november gaf het Metropole Orkest, onder leiding van Vince Mendoza, samen met Cory Wong drie uitverkochte concerten. Deze samenwerking bleek zo succesvol dat een live-album niet uit kon blijven. Deze is nu te beluisteren op alle platforms

Cory, bekend om zijn werk met Vulfpeck, is een man met veel talenten. Hij speelt gitaar, componeert, produceert én begeleid andere artiesten. Het MO vertaalde samen met Cory werk van zijn eerdere albums naar orkestrale stukken. Op dit nieuwe album hoor je de muziek van Wong zoals je deze nooit eerder hoorde.

Cory: “Er gebeurt iets bijzonders als artiesten met verschillende achtergronden samenkomen. Ik heb een funk/ jazz/ jam achtergrond en het orkest is een orkest. Het Metropole Orkest heeft de reputatie het beste pop en jazz orkest van de wereld te zijn. Het is zo gaaf om te kunnen zeggen dat een orkest funky is en swingt. 
Het was altijd al een droom om met ze te spelen, dus toen ik gevraagd werd voor dit project was ik ‘blown away’. Het is de droom van iedere artiest of producer om met een groep van zo’n formaat te kunnen spelen, vooral omdat alles wat je bedenkt ook echt tot leven gebracht kan worden. Ik had er voor kunnen kiezen om de stukken te spelen zoals ik normaal gesproken ook doe. Ik vond het echter veel leuker en beter om samen met het orkest naar de stukken te kijken. We hebben een goede balans kunnen vinden tussen het geluid van het orkest en de energie van mijn nummers en gitaarspel.
Het eindresultaat is een album waar we allemaal enorm trots op zijn. De arrangementen zijn ‘fun and fresh’  en laten mijn muziek op een manier horen zoals ik dat nooit eerder kon.”

Tijdens de concerten speelde ook ‘special guest’ Cody Fry mee. Uiteraard is ook hij op dit album te horen. Cody: “Samenwerken met het Metropole Orkest en Cory is een van mijn meest favoriete muzikale ervaringen. De positive energie, het enorme geluid; ik zal voor altijd dit soort ervaringen nastreven in mijn carrière.”