The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Update van het MO

Foto door Reinout Bos

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. We leven met elkaar in een onzekere en angstige tijd. De overheidsmaatregelen zorgen ervoor dat ook het dagelijks leven van het Metropole Orkest er op dit moment heel anders uitziet.

Helaas zijn al onze concerten, in elk geval, tot 1 juni afgelast. We zijn op dit moment met alle betrokkenen in overleg om deze concerten te verplaatsen naar een later moment. Dit is een ingewikkelde puzzel waar we van veel factoren afhankelijk zijn. Zo moeten er data vrij zijn in de verschillende theaters en moeten solisten ook in die betreffende periode beschikbaar zijn. Op onze site geven we updates over de voortgang van deze concertverplaatsingen.

Thuis zitten en niets doen ligt niet in de aard van het Metropole Orkest. Juist in zware tijden wil het orkest spelen, ‘het volk hoop en vertier bieden’ is niet voor niets de oprichtingsgedachte van het orkest! Daarom brengen we onze concerten naar de woonkamer. Elke woensdag, vrijdag en zondag zenden we bijzondere concerten van het Metropole Orkest uit via www.mo.nl/live en via Facebook. Klik hier voor het programma.

Onze muziek stopt nooit! Het zal ons dan ook niet verbazen als we binnenkort verrast worden door een aantal orkestleden die een originele manier hebben gevonden zodat ze toch op afstand samen kunnen spelen. We houden u op de hoogte.

Dit jaar bestaat het Metropole Orkest 75 jaar. Op dit moment stellen we de geplande jubileumviering uit naar een later moment. Ondertussen ligt het werk zeker niet stil. Het artistieke team werkt met positieve energie aan de voorbereiding van de concerten in het najaar en onze programmering voor 2021. Zoals Shaffy het al zong: We zullen doorgaan!

Blijf gezond en pas goed op elkaar.
Muzikale groet van het Metropole Orkest