The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO voor zesde keer naar BBC Proms

Op het moment van publiceren van dit bericht is het Metropole Orkest onderweg aar Londen. Voor de zesde keer op rij is het orkest, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, daar uitgenodigd om een concert tijdens de prestigieuze BBC Proms concertserie te verzorgen.

Op 21 augustus zal het orkest een avondvullend programma verzorgen met de muzikale nalatenschap van de maatschappijkritische zangeres Nina Simone in de Royal Albert Hall in Londen. Songs als Little Blue Girl, Plain Gold Ring, My Baby Just Cares For Me en Feelin’ Good worden door zangeressen Ledisi en Lisa Fischer nieuw leven ingeblazen.

In voorgaande jaren speelde het orkest met Jacob Collier (2018), Charles Mingus (2017), Quincy Jones (2016), de Londense rap – en grime scene (2015) en Laura Mvula (2014).

De Nina Simone Prom wordt woensdag live uitgezonden op BBC Radio 3. Schakel in om 20.30 uur Nederlandse tijd. Daarnaast wordt het door BBC Four op tv uitgezonden op 30 augustus  om 23.25 uur en herhaald op BBC Radio 2 op 13 september.