The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest wederom naar de BBC Proms

Het Metropole Orkest is voor het zesde achtereenvolgende jaar door de BBC uitgenodigd om op te treden in de meest prestigieuze concertserie ter wereld. Op 21 augustus 2019 zal het orkest een avondvullend programma verzorgen met de muzikale nalatenschap van de maatschappijkritische zangeres Nina Simone in de Royal Albert Hall in Londen.

In de afgelopen jaren gaf het Metropole Orkest telkens concerten die nieuwe en diverse publieksgroepen naar de BBC Proms trokken. Programma’s rond Jacob Collier (2018), Charles Mingus (2017), Quincy Jones (2016), de Londense rap – en grime scene (2015) en Laura Mvula (2014) lieten de Royal Albert Hall volstromen en leverden het Metropole Orkest veel internationale aandacht en waardering op.

Jules Buckley, chef-dirigent van het Metropole Orkest: “Het muzikale pad van Nina Simone is nog steeds heel erg relevant. Grote sociale betrokkenheid vormde haar inspiratie en klinkt onmiskenbaar in haar muziek door. Het past om dit met het Metropole Orkest naar deze tijd te halen, samen met vocaliste Ledisi (12 grammy nominaties). Deze avond zal de artistieke nalatenschap van Nina Simone eren en het op gepaste wijze naar deze tijd vertalen. Dat we de kans krijgen dit in de Proms te doen is natuurlijk fantastisch.”

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “De internationale positie van het Metropole Orkest blijkt uit het feit dat de BBC Proms het Metropole Orkest voor het zesde jaar op een rij uitnodigt. Het feit dat wij op zo’n prestigieus podium een programma kunnen spelen dat niet alleen is doordrenkt van sociaal maatschappelijke issues maar bovendien een artistiek hoogtepunt lijkt te worden bevestigt wederom de relevantie van het Metropole Orkest.”