The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Achttiende Grammy nominatie voor MO!

Het Metropole Orkest heeft zijn achttiende Grammy nominatie verdiend. Dit keer voor het complete album ‘If You Really Want’ met vocalist/gitarist Raul Midón. Het album is genomineerd in de categorie ‘Best Jazz Vocal Album’. De samenwerking stond onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza. 

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “In de afgelopen jaren bewijst het Metropole Orkest keer op keer bij de internationale top te horen. De keuzes die we maken in onze programmering vallen internationaal op en worden gewaardeerd. Het bewijst dat we ons echt in een leading positie in het internationale muziekveld bevinden. Het zou fantastisch zijn als we wederom een Grammy zouden krijgen, maar deze nominatie is op zichzelf natuurlijk al een grote eer.”

Het album ‘If You Really Want’ met Raul Midón is kort na de verzelfstandiging van het orkest opgenomen in de studio van het Metropole Orkest in Hilversum. Honorair dirigent Vince Mendoza trad op als co-producer en is trots dat het album deze waardering krijgt. Vince Mendoza: “De songs van Raul, zijn stem en zijn gitaarspel waren op zichzelf al cadeautjes. Het is fantastisch zijn verhalen kleur te mogen geven met de klanken en ritmes van het Metropole Orkest. Een ‘match made in heaven’.”

De Grammy’s worden uitgereikt op 11 februari in Los Angeles door de Recording Academy.

Het album is verkrijgbaar in de webshop van het Metropole Orkest.