The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Luister nu naar Smash Hits

Vanaf vandaag luister je naar Smash Hits, het nieuwe album van Reinier Baas, Ben van Gelder en het Metropole Orkest. Het album is hier en hier te koop en ook te streamen via Spotify.

In 2016 en 2017 traden Baas & van Gelder meerdere malen op met het Metropole Orkest. Het album is dan ook een live registratie van de concerten die het duo en het orkest samen gaven. Composities van de hand van Baas & van Gelder zijn speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd door onder andere Christian Elsässer, die dit project tevens dirigeerde.

Het spel van Baas kenmerkt zich door een flinke dosis humor en levenslust, met onverwachte ritmische en dynamische wendingen. Hij wordt geprezen om zijn grote palet aan klankkleuren en eigenzinnige harmonische en ritmische inventies.

Van Gelder wordt internationaal gezien als een autoriteit op de altsaxofoon. Hij bezit een opvallende mate van rust en overzicht, en wisselt helderen, kernachtige lyriek af met explosieve virtuositeit.