The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Nu uit: Epica vs Metropole Orkest

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Vandaag is release day!

Op 31 januari 2017 startte de campagne ‘Metropole Orkest met…’. Op de website www.mo.nl/met mocht iedereen meebeslissen over met welke Nederlandse artiest het orkest uiteindelijk een track op zou nemen. Men kon een eigen artiest aandragen of kiezen voor een artiest die al in de lijst stond. En dat werd massaal gedaan. Meer dan 650 zangers, rappers, producers, instrumentalisten en bands werden aangedragen en ruim 67.000 keer werd de stemknop ingedrukt.

Uit al deze talenten kwam uiteindelijk een winnaar naar voren: EPICA. De band koos ervoor om een nieuwe versie te maken van hun track Beyond The Matrix. Het eindresultaat werd ‘Big band meets Symphonic Metal’ en is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Coen Janssen over het schrijfproces: “We kwamen op het idee van een ‘strijd’ om beide kanten van beiden werelden volledig tentoon te stellen; ons zware geluid versus hun jazzy-geluid, maar hoe dat te combineren in 1 stuk. Tom Trapp, meesterlijke arrangeur maakte zijn intrede. Hij begreep volledig hoe wij het stuk wilden opbouwen en heeft dat vertaald naar een uitzonderlijk muzikaal stuk voor het Metropole Orkest. Van omringende soundscapes en zwaar symfonisch tot over de top bigband. Dit nummer heeft het allemaal! Verwacht het onverwachte! Het was fantastisch en een absolute eer om zulke professionals van dichtbij aan het werk te zien. Ik heb iedere stap zo veel geleerd! De manier waarop de dirigent, arrangeur en het orkest communiceert en speelt is iets wat ik zelden gezien heb. Een unieke ervaring met een unieke versie van Beyond the Matrix als resultaat.”

BEYOND THE MATRIX – THE BATTLE is nu uit als Limited Edition 10-inch Vinyl en digitale download op Nuclear Blast.