The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Luister nu naar Scripted Orkestra

In 2016 opende Henrik Schwarz en het Metropole Orkest Amsterdam Dance Event. Deze samenwerking kreeg een vervolg in de vorm van concerten verspreid door Nederland. Daarnaast doken het orkest en Schwarz de studio in om te werken aan het album genaamd ‘Scripted Orkestra’. Dit album is sinds vandaag hier verkrijgbaar.

Henrik Schwarz componeert met liefde voor en kennis van orkestrale muziek. Voor ‘Scripted Orkestra’ schreef hij een uur aan nieuwe muziek, bijgestaan door de MO chefdirigent Jules Buckley. Het resultaat zijn uitgesponnen stukken waarbij de grens tussen dance en orkestrale muziek compleet verdwijnt.

Counter Culture is het tweede nummer van het album en draagt een bijzondere boodschap uit. Henrik Schwarz: “Many bad, weird, absurd, unforeseen things are happening in the world around us. However I didn’t want to complain because I believe negative talking and thinking is the wrong way. So I decided to write an ambitious ‘positive protest song’.” Met de clip van Counter Culture probeert Henrik de problemen op een positieve manier te benaderen. Deze video komt uit op 29 mei. Je kunt hier alvast de preview bekijken.