The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO Big Band op Rabobank Amersfoort Jazz

Tijdens Rabobank Amersfoort Jazz op 26 mei eert de Metropole Orkest Big Band opnieuw Thelonious Monk. 

Rabobank Amersfoort Jazz vindt jaarlijks plaats in de binnenstad van Amersfoort. Dit jaar viert het festival van 24 t/m 27 mei zijn 40-jarig jubileum. Het festival is gratis toegankelijk en trekt jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers. Het programma zal ook dit jaar weer artiesten uit binnen-en buitenland bevatten.

In 2017 eerde de de MO Big Band Thelonious Monk al met een viertal concerten. Dit jaar doen zij dit opnieuw in Amersfoort. Miho Hazama dirigeerde afgelopen oktober de Big Band en zal ook dit jaar weer op de bok staan. Hazama omschrijft Thelonious Monk als een geweldige pianist die vooral herinnerd moet worden vanwege zijn creatieve composities.

Tijdens het concert zal tevens de winnaar van ‘Surprising Stars’ het podium betreden. De zeer getalenteerde Alim Kurtmemetov uit Istanbul won in 2017 deze online muziekcompetitie en laat tijdens een van de nummers zijn muzikaliteit horen.