The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Robeco SummerNights 2018

Foto: Greg Gorman

Tijdens dit zomerse concert in het Concertgebouw ontmoeten het Metropole Orkest en Jacob Collier elkaar opnieuw. In 2016 leerde het MO Collier kennen tijdens de BBC Proms in Londen, waar hij deel uit maakte van de talenten van Quincy Jones. De samenwerking kreeg in 2017 vervolg op het North Sea Jazz Festival en zal ook dus in 2018 wordt voortgezet tijdens de Robeco SummerNights.

In enkele jaren tijd groeide de Engelse zanger, arrangeur, componist en multi-instrumentalist Jacob Collier uit van Youtube-sensatie tot multi-talent dat de grootste festivals en podia aan doet.

De Britse twintiger soleert, met zijn tientallen instrumenten en gadgets, bij het Metropole Orkest, onder leiding van Jules Buckley. Deze avond brengen het MO en Jacob onder andere stukken van zijn nieuwste album, dat eind januari in Hilversum werd opgenomen, ten gehore.