The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jules Buckley tot zeker 2020 chef-dirigent MO

foto door Jan Visser

Het Metropole Orkest en chef-dirigent Jules Buckley verlengen hun samenwerking tot medio 2020. Hiermee zetten beide partijen hun zeer succesvolle samenwerking voort.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Sinds 2013, het jaar waarin het Metropole Orkest verzelfstandigde, is Jules Buckley chef-dirigent van het Metropole Orkest. De samenwerking bleek een gouden greep. Hij heeft de artistieke profilering, kwaliteit en het innovatieve karakter van het Metropole Orkest versterkt. Hij draagt ook bij aan de veelzijdigheid in programmering. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Grammy (2016) met Snarky Puppy voor ‘best contemporary album’ enerzijds en een vernieuwende grote theatershow met Brigitte Kaandorp voor een heel ander publiek anderzijds. Ook staat hij aan de basis van de succesvolle Metropole Academy. Omdat de druk op het Metropole Orkest hoog is vanwege de gehalveerde subsidie, zijn dit opmerkelijke successen. We zijn dan ook erg gelukkig met de verlenging van deze samenwerking.”

Jules Buckley, chef-dirigent Metropole Orkest: “Geen orkest is zo verbonden met wat er nu speelt in de muziekwereld als het Metropole Orkest. Deze relevantie is absoluut uniek in het wereldwijde muzieklandschap. In de afgelopen jaren hebben we zowel nationaal als internationaal aandacht getrokken door concepten te ontwikkelen die innovatief en grensverleggend zijn. Dat heeft geleid tot terugkerende uitnodigingen door toonaangevende festivals en series in de wereld zoals het Amsterdam Dance Event, BBC Proms, Musikfest Bremen, North Sea Jazz en Holland Festival. In de komende jaren gaan we de lijn van originele, innovatieve en artistiek hoogwaardige producties verder uitbouwen. Ik kijk ernaar uit!”