The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Concertstream zondag 10 en 17 december

Deze maand zenden we maar liefst op twee zondagen een concert uit op Facebook. Het eerste deel van ‘Metropole volgens Kaandorp’ wordt op zondag 10 december gestreamd. Op zondag 17 december is het tweede deel te zien. De concertstreams starten allebei om 20.15.

Wat gebeurt er als een veelzijdig orkest als het Metropole Orkest samenwerkt met een beroeps-chaoot als Brigitte Kaandorp? Loopt het volkomen in de soep of weten de charmante dirigent Jules Buckley en muziekspektakelregisseur Jos Thie alles toch nog in goede banen te leiden? Komen we überhaupt aan spelen toe? Deze vragen worden zondag 10 en 17 december beantwoord.

In 2016 ging het Metropole Orkest samen met Brigitte op tour door Nederland, met op vrijdag 29 april het concert in Tilburg. Tijdens deze voorstelling presenteerde Brigitte het orkest op unieke wijze aan het publiek. Zo haalde ze onvermoede talenten uit het orkest naar boven en lichtte ze de gasten in over alle roddels en intriges. Ondertussen maakte ze samen met het orkest een reis door het rijke en gevarieerde repertoire van het Metropole Orkest.

Brigitte Kaandorp, wie kent haar niet? Naast comédienne met klassiek geworden conferences als ‘Het kind op de fiets’ laat Brigitte de laatste jaren steeds vaker haar geoefende en geliefde stem horen als ‘Zangeres des Vaderlands’. Zij draait haar hand niet om voor een smartlap, noch voor een musicalsong, noch voor een onvervalste klassieke aria.