The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO neemt nieuw album op met Bokanté

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Bokanté – Jou Ké Ouvè (van het debuutalbum ‘Strange Circles’)

Begin januari neemt het Metropole Orkest in Hilversum op voor het nieuwe album van Bokanté.

Bokanté is een achtkoppige groep met musici van vier continenten. Bandleider is Michael League, bij velen bekend als de voorman van Snarky Puppy met wie het MO in 2016 een Grammy won. League ontmoette zangeres Malika Tirolien een paar jaar geleden in Canada en was, zonder er een woord van te verstaan, direct geraakt en geïnspireerd door haar zang in het Creools. Terwijl hij de wereld toerde met Snarky Puppy en Forq schreven hij en Malika muziek voor ‘Strange Circles’, het debuutalbum van Bokanté dat in juni 2017 verscheen.

Deze maand neemt de band een deel van het album op in New York, in januari komen Michael League en Malika Tirolien naar Hilversum om met het orkest de opnames te vervolmaken. Net als Bokanté’s debuut zal het album een viering van wereldmuziek, connectiviteit, eenheid en liefde worden.

“Metropole Orkest is zonder twijfel mijn favoriete symfonische ensemble dat hedendaagse populaire muziek speelt. Hun veelzijdigheid is ongekend en hun chef-dirigent is niet alleen goed op de hoogte van moderne muziekstijlen maar ook een visionair. Bovendien is het een fantastische groep om mee te werken! Ik kijk ernaar uit om nog vele jaren muziek met ze te maken” – Michael League

De band:
Malika Tirolien – zang
Jamey Haddad (Paul Simon, Sting), Andre Ferrari (Våsen), Keita Ogawa (Yo-Yo Ma) – percussie
Chris McQueen, Bob Lanzetti (beiden Snarky Puppy) – gitaar
Roosevelt Collier (House of God) – lap en pedal steel gitaar
Michael League (Snarky Puppy, Forq) – gitaar en bas