The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Slotconcert Arrangers Workshop

Ook dit jaar organiseert het Metropole Orkest de leukste Arrangers Workshop. Op donderdag 26 oktober vindt het slotconcert van deze bijzondere workshop plaats in studio 1 in het MCO in Hilversum.

Jonge arrangeurs van over de hele wereld konden zich de afgelopen maanden aanmelden voor de Arrangers Workshop. De geselecteerde kandidaten zullen van 22 t/m 26 oktober kennis maken met dirigent Vince Mendoza, zangeres Kandace Springs en het Metropole Orkest. Deze week in oktober nemen ze deel aan repetities en masterclasses en schrijven ze de arrangementen voor het slotconcert.

Op 26 oktober zal het eindresultaat aan een live publiek in studio 1 van het MCO in Hilversum worden gepresenteerd. Gastsolist Kandace Springs zal hier uiteraard bij aanwezig zijn.

Kandace Springs
Kandace Springs werd geboren in Nashville en groeide op in een muzikaal gezin. Muziek van Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Roberta Flack en Norah Jones was voor haar dagelijkse kost. Deze muzikale helden hebben haar geholpen bij het vinden van haar eigen geluid en gemaakt tot wie ze nu als artiest is. Ze is pas 27 maar heeft in korte tijd al een hoop bereikt. Haar coverversie van Sam Smith’s ‘Stay With Me’ werd opgepikt door Prince. Hij was zo onder de indruk dat hij haar uitnodigde om te komen spelen op de dertigste verjaardag van ‘Purple Rain’ in Paisley Park. Vervolgens werd ze in de studio begeleid door Sam Smith én bracht ze haar debuutplaat ‘Soul Eyes’ uit. In mei van dit jaar was ze al te gast bij Metropole Orkest voor een exclusieve uitverkochte Metropole Session.