The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO & Jameszoo verzorgen openingsconcert ADE

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21.

Dit jaar opent het Metropole Orkest opnieuw het Amsterdam Dance Event, dit keer samen met producer Jameszoo. Het concert, genaamd ‘Jameszoo & Metropole -Fool’, vindt plaats in de Melkweg op woensdag 18 oktober. De verkoop begint vandaag.

Na een enorm succesvol openingsconcert in 2016 is het MO vereerd om deze opening nog een keer te mogen verzorgen.
Vorig jaar stond het orkest samen met Henrik Schwarz in een uitverkocht Melkweg tijdens ‘Scripted Orkestra’. Een project waar we met veel plezier op terugkijken.

Dit jaar is het de beurt aan producer Jameszoo. Hij behoort tot de artistiek gedreven dj-scene die vernieuwing, ontwikkeling en creativiteit nastreeft. In 2016 bracht hij zijn debuutalbum ‘Fool’ uit.

“Toen het ADE en het Metropole Orkest mij benaderde was ik op zijn zachtst gezegd vereerd. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe ‘Fool’ zal groeien. Het MO is een heel speciaal en dynamisch orkest dat ontzettend goed presteert onder leiding van Jules Buckley. Ik heb nooit het gevoel gehad dat het album helemaal af was, daarom ben ik erg blij dat ik het op deze manier nog een keer mag transformeren.”, aldus Jameszoo.

Het Metropole Orkest wil tijdens deze openingsavond de uitdaging aangaan om de ‘onbevangen computer jazz’, zoals Jameszoo zijn werk zelf noemt, te vertalen naar een akoestische setting. Het publiek wordt meegenomen in een wereld waar elektronische en akoestische instrumenten met elkaar verweven worden.

Chef-dirigent Jules Buckley kijkt uit naar de samenwerking: “Deze samenwerking tussen Jameszoo en het Metropole Orkest voor het Amsterdam Dance Event voelt gewoon goed. Jameszoo is een geweldige artiest die een internationaal statement maakt. Ik heb het gevoel dat de combinatie van de composities van ‘Fool’, op een unieke manier bewerkt en gespeeld door het Metropole Orkest, deze herfst zeker een statement zal maken.”