The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO op tournee met Caro Emerald

fotograaf: Adrie Mouthaan

Een ontmoeting tussen het Metropole Orkest en de classy hitmachine Caro Emerald. Na een eerdere samenwerking in 2013 komen we in december opnieuw samen voor vijf swingende concerten. Een moderne ode aan de retro met een mix van orkestrale jazz, ballroom, latin en aanstekelijke melodieën. Uiteraard zullen de nieuwe tracks van de net uitgekomen (door fifties Exotica geïnspireerde) ‘Emerald Island EP’ gespeeld worden, maar ook de vele bekende hits van Caro Emerald komen voorbij.

De concerten:
Ma 18 dec: Utrecht, TivoliVredenburg – nu in de verkoop
Di 19 dec: Zwolle, De Spiegel – 27 mei in de verkoop
Woe 20 dec: Heerlen, Parkstad Theaters Limburg – 16 mei in de verkoop
Vrij 22 dec: Groningen, De Oosterpoort – 12 mei in de verkoop
Za 23 dec: Venlo, De Maaspoort – 31 mei in de verkoop

Caro Emerald
Uit het niets was ze daar: de demo zangeres die heel Nederland veroverde in 2010 met “Deleted Scenes From The Cutting Room Floor”, een sfeervolle en toegankelijke plaat vol ballroom jazz, filmische tango’s, groovende jazz en aanstekelijke mambo’s. Caro, haar producers David Schreurs en Jan van Wieringen en tekstschrijver Vincent Degiorgio

veroverden Europa met hits als “Back It Up”, “A Night Like This” en “Stuck”. In 2013 volgde “The Shocking Miss Emerald”, een album geïnspireerd door de levendige Europese kunst-, entertainment- en modescene van de jaren twintig en zestig. De opvolger bereikte in Nederland de platina status en in Groot-Brittannië de gouden status.

Afgelopen maart was er de release van de “Emerald Island EP” met zes nieuwe nummers. Dit keer met het muziekgenre Exotica als grootste inspiratiebron. De release markeerde de start van een uitgebreide tournee in Groot-Brittannië met 25 shows in o.a. een uitverkochte Royal Albert Hall en een show in de Roundhouse in Londen.