The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Concertstream zondag 21 mei

Op zondag 21 mei zenden we via Facebook weer een concertstream uit. Dit keer streamen we het concert uit 2011 waarbij het Metropole Orkest samen met Basement Jaxx te zien en horen is. De concertstream zal om 20.15 uur beginnen.

In 2011 vond in het Muziekgebouw in Eindhoven ‘Basement Jaxx vs. Metropole Orkest’ plaats. Een concert waarvoor Basement Jaxx samen met dirigent Jules Buckley hun meest bijzondere werken bewerkte én waar (een groot deel van) het gelijknamige album werd opgenomen. Dit album is nog steeds verkrijgbaar in onze webshop.

Basement Jaxx bestaat uit Felix Burton en Simon Ratcliff. Dit Engelse duo produceert sinds de jaren ’90 elektronische muziek en wonnen twee BRIT Awards voor hun werk. Ze hebben hits als ‘Rendez-Vu’ en ‘Red Alert’ op hun naam staan, stonden in het voorprogramma van Robbie Williams en maakte remixen voor artiesten als Justin Timberlake, Pet Shop Boys, Daft Punk, Missy Elliott en Adele.

De komende tijd kunt u nog vaker thuis (of onderweg) genieten van het Metropole Orkest. We willen elke maand op een zondagavond een concert streamen via de MO app of onze andere kanalen. Dit kan een livestream zijn maar ook een stream van een concert dat in het verleden is opgenomen.