The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO naar Royal Albert Hall voor BBC Proms

Foto: Tom Marcello Webster

Het Metropole Orkest is voor de vierde achtereenvolgende keer uitgenodigd voor de BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen. De Amerikaanse jazzlegende Charles Mingus zal centraal staan tijdens een concert met de titel ‘Beneath The Underdog: Mingus Revisited’. Het concert vindt plaats op donderdag 24 augustus en zal een dag later, op 25 augustus, op BBC Four worden uitgezonden.

De Afro-Amerikaanse contrabassist, pianist, componist en orkestleider Charles Mingus was een van de meest toonaangevende artiesten in de jazz in de jaren ’50 en ’60. Zijn muziek inspireert ook nu nog een hoop artiesten, ook buiten de jazzwereld. Om het leven en de muziek van deze legendarische artiest te vieren, zullen Mingus’ favorieten als ‘Better Get It In Your Soul, ‘Moanin” and ‘Goodbye Pork Pie Hat’ voorbijkomen.

Chef-dirigent van het Metropole Orkest Jules Buckley: “Charles Mingus scoort hoog als een van de meest invloedrijke personen in de geschiedenis van jazzmuziek. Het concert tijdens de BBC Proms neemt het publiek mee op reis naar de edgy, meedogenloze en ronduit gepassioneerde wereld van raadselachtige figuren – het verhaal van een groot artiest, en van een man die diepe betrokkenheid bij buitengewone muziek creëerde. Dit alles tegen de achtergrond van de snel bewegende sociale en politieke veranderingen in het naoorlogse Amerika.”

Het Metropole Orkest staat tijdens de BBC Proms onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley. Daarnaast zullen Kandace Springs, Christian Scott, Shabaka Hutchings en verschillende verrassingsartiesten het podium betreden.

In 2014 maakte het orkest zijn debuut tijdens de BBC Proms met Laura Mvula, gevolgd door een krachtig optreden in 2015 in BBC 1Xtra’s ‘Grime Symphony’ en een gedenkwaardig eerbetoon aan Quincy Jones (bekrachtigd door de legende zelf) in 2016.