The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Session met Kandace Springs

foto: Mathieu Bitton

Een intieme concertervaring met het 50-koppig Metropole Orkest? Jazeker! Bij de ‘Metropole Session’ kan een klein publiek van muziekliefhebbers (slecht 250 stoelen per sessie) een exclusieve concertervaring opdoen bij het Metropole Orkest. Als bezoeker zit je extra dicht op het Metropole Orkest en zit je in plaats van op een tribune in, rondom of achter het orkest. Zo heb je de kans het orkest letterlijk van een andere kant te zien.

Na het succes van de eerste Metropole Session met Kovacs zal er op 9 mei opnieuw een concert in deze setting plaatsvinden. Zangeres/toetsenist Kandace Springs komt op uitnodiging van Jules Buckley naar Hilversum voor dit speciale concert. Kandace werd door Prince een ware sensatie genoemd. Wat Jules betreft is ze de grootste rijzende ster van dit moment: “She is a rare breed, an amazing singer with incredible stage presence.”

Metropole Orkest is sinds de verzelfstandiging in 2013 aan het experimenteren met de beleving van publiek bij concerten. Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Na de Grammy winnende opnames met Snarky Puppy zijn we verder gaan experimenteren met een format waarbij het publiek rondom en heel dicht op het orkest zit. Hierdoor krijgt ons publiek een intieme ervaring die totaal anders is dan bij een regulier concert. Voor het komende jaar zijn we bezig met een aantal hele interessante opkomende artiesten om deze Metropole Sessions verder vorm te geven.”

Metropole Orkest en Kandace spelen bij de Metropole Session voornamelijk nummers van haar debuutalbum ‘Soul Eyes’. Het publiek kan een mix van jazz, soul en een klein beetje country verwachten. De openbare verkoop is gestart, tickets zijn te koop via Ticketmaster.

Meer informatie over het concept en Kandace Springs vindt u op www.mo.nl/sessions.