The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Het 3de Decennium – 70 Years in Perspective

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Het verhaal van het Metropole orkest gaat verder met het derde deel van de serie Metropole Orkest: 70 Years in Perspective.

Tussen 1966 en 1975 kondigden zich allengs ontwikkelingen en veranderingen aan in de wereld van radio en televisie. Radio legde het steeds meer af tegen televisie, en als gevolg daarvan werd het aantal door het Metropole Orkest verzorgde radio programma’s steeds kleiner.

Dolf van der Linden probeerde met alle macht een vaste Metropole uitzending op televisie te creëren, maar de verschillende omroepen waren daar niet erg voor gte porren. Het orkest begon daarom steeds meer zijn aandacht te verleggen naar festival optredens, zoals het Holland Festival en het door de EBU (Europese Broadcasting Union) geïnitieerde Nordring Festival. Bovendien ontstond er nog een interessante ontwikkeling die er toe leidde dat het MO ging optreden met een toenemend aantal Amerikaans jazz sterren die de oceaan overstaken (Mark Murphy, Zoot Sims, Thad Jones, Stan Getz).

https://www.youtube.com/watch?v=m-P-8hkKTtc&list=PLMamzcbjYF4UAqPNDeXDnd-DzRo9emIQX