The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Concertstream zondag 23 april

Foto: Paul Bergen

Op zondag 23 april zenden we via Facebook weer een concertstream uit. Dit keer brengt de Metropole Orkest Big Band de grootste werken van Quincy Jones ten gehore. De concerstream zal om 20.15 uur beginnen. 

Met een drietal concerten in 2014 eerde de Metropole Orkest Big Band, onder leiding van Vellu Halkosalmi, een van de allergrootste namen uit de muziekwereld: Quincy Jones. Het concert dat op maandag 10 maart van dat jaar plaatsvond in De Oosterpoort in Groningen kunt u aanstaande zondag nogmaals zien.

Quincy Jones, een van de allergrootste namen in de muziekwereld, is misschien wel het meest bekend door het produceren van albums voor grote popsterren, zoals Thriller van Michael Jackson. Zijn succes in de popscene overschaduwt eigenlijk zijn briljante carrière als jazzcomponist, arrangeur en bandleider.

Tijdens dit concert speelt de Metropole Big Band de allerbeste bigbandcomposities en arrangementen van Jones uit de jaren 1956 tot 1963. Het programma bevat onder meer klassieke partituren van albums zoals This Is How I Feel About Jazz (1956), The Birth of a Band! (1959), I Dig Dancers (1960) en The Quintessence (1961).

Leuk feitje is dat dit concert later in 2014 op het North Sea Jazz Festival nog een keer gegeven werd. Daar was Jones zelf aanwezig om het laatste nummer van de avond te dirigeren.

De komende tijd kunt u nog vaker thuis (of onderweg) genieten van het Metropole Orkest. We willen elke maand op een zondagavond een concert streamen via de MO app of onze andere kanalen. Dit kan een livestream zijn maar ook een stream van een concert dat in het verleden is opgenomen.