The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Robeco SummerNights 2017

Ook deze zomer organiseert het Concertgebouw in samenwerking met Robeco de Robeco SummerNights. In de maanden juli en augustus organiseert het Concertgebouw concerten in allerlei muziekgenres, van klassiek tot pop, van strijkkwartet tot DJ.

De Robeco SummerNights zorgen ervoor dat muzikale traditie op innovatieve wijze voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt, en dat gebeurt dit jaar al voor de 29ste keer. Op 23 juli en 19 augustus speelt het MO, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, deze zomerse concerten samen met Tania Kross & Sven Ratzke en Henrik Schwarz.

Viva la Diva
Diva’s kunnen vrouwen én mannen zijn; in de opera staan; in de disco; of voor het Metropole Orkest. Dat is het uitgangspunt voor Viva la Diva.
Tania Kross en Sven Ratzke brengen op 23 juli een ode aan grote diva’s als Shirley Bassey, Maria Callas, David Bowie en vele anderen.

Scripted Orkestra
In 2016 opende het MO samen met Henrik Schwarz het Amsterdam Dance Event (ADE) in de Melkweg. Speciaal voor dit Scripted Orkestra schreef Henrik samen met chef-dirigent Jules Buckley een uur aan nieuwe muziek. De bijzondere samenwerking tussen het MO en Schwarz wordt op 19 augustus voortgezet in het Concertgebouw.

Meer informatie over beide concerten vindt u in onze agenda.