The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Deel 2 – Documentary MO 70 Years in Perspective

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Het verhaal wordt vervolgd – Donderdag avond 16 februari verschijnt het tweede deel van het project “Metropole Orkest: 70 Years in Perspective – Its Past, Present and Future” op You Tube. Dit project is er op gericht om in beeld en geluid een representatieve indruk te geven van de ontwikkeling van het orkest, het repertoire en de invloed van de verschillende vaste en gast dirigenten die voor het orkest hebben gestaan. Het hele project bestaat uit zeven delen, ieder een periode van 10 jaar vertegenwoordigend.

Samensteller Fred Dekker heeft hiervoor inmiddels meer dan 800 uur Metropole muziek (radio- en TV-opnamen, 78 toeren platen, LPs, CDs, DVDs, videos, beginnend in november 1945 en eindigend in december 2015) beluisterd en bekeken. Het 7e en voorlopig laatste deel zal rond de tweede week van juni 2017 op You Tube en de Metropole website (www.mo.nl) en facebook pagina verschijnen. Het ligt in de bedoeling dat in 2018 een 8e deel verschijnt met een overzicht van de muzikale prestaties van het orkest in 2016 en 2017.

Zonder de hulp en steun van de volgende mensen zou dit project niet tot stand zijn gekomen: Friederike Darius, Annie Tangberg, Dick Bakker, Jan Bastiani, Max Boeree, Pieter Hunfeld, Dirk Overeem, Jolien Plat, Paul Schooneman en Marvin Schruba.