The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Nieuwe Release – Poetry versus Orchestra

Een boek, een album, een ervaring vol moderne poëzie geschreven door dichter Hollie McNish, vermengd met hedendaagse muziek geschreven door dirigent Jules Buckley
en Chris Wheeler, gespeeld door het Metropole orkest.

Maatschappijkritische, politieke, emotionele en bijzondere gedichten, terug te horen in het krachtig gesproken woord, alsook in de muziek gespeeld door het Metropole Orkest.

Muziek die de krachtige poëzie complementeert en een overvloed aan gevoel en sfeer creëert.

 

________________________

“Het is een grote eer dat, wat mij betreft, een van de beste en meest toegankelijke orkesten deze gedichten gelezen, begrepen en naar muziek vertaald heeft.”

Hollie McNish
________________________

Poetry versus Orchestra is een samenwerking tussen drie meesters in hun vak: poëzie door Engelse spoken word artiest Hollie McNish in combinatie met muziek geschreven door Chris Wheeler en dirigent Jules Buckley en gespeeld door het Metropole Orkest. Het resultaat van deze samenwerking nodigt de luisteraar uit in een nieuwe wereld – een waar woorden en muzieknoten samenvloeien tot één enkele vorm van kunst. Het is een gesprek tussen de prijswinnend poëet en het recente met een Grammy beloonde orkest en zijn dirigent.

Het album is niet alleen uniek door de artistieke waarde, maar ook door de aandacht voor hedendaagse problemen die zich voordoen in de maatschappij. De muziek onderstreept en versmelt met de woorden en het Metropole Orkest krijgt de kans om zijn eigen geluid en stijl te laten horen.

________________________

“In print kunnen McNish’s gedichten relatief rustig overkomen, maar wanneer zij ze hardop voorleest krijgen ze een nieuwe kracht, vaak met een duidelijke politieke boodschap.”

the Guardian
________________________

Poetry versus Orchestra laat aan de ene kant de zielsgelukkige ervaringen en gedachten van een moeder zien, maar aan de andere kant ook de sterke maatschappijkritische en intrigerende kritiek van een open en eerlijk mens. Dit prachtig ontworpen boek en zijn tekst zorgt voor een bijzondere ervaring voor de luisteraar, waar de grens tussen poëzie en muziek steeds vager wordt.

Verkrijgbaar in onzer webshop!

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen