The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

In Memoriam: Toots Thielemans

Op maandagmorgen 22 augustus 2016 overleed Jean Toots Thielemans op 94-jarige leeftijd. Hij was volstrekt uniek als musicus en als mens. Toots werkte vaak met het Metropole Orkest en het was telkens een enorm feest om met hem te werken. 5 jaar geleden was hij voor het laatst als solist aanwezig bij het orkest en speelde hij de sterren van de hemel tijdens de Hommage aan Rogier van Otterloo, van wie hij in het verleden bijzonder veel muziek speelde, zoals onvergetelijke stukken als het thema uit Turks Fruit, Dat mistige rooie beest en Rosa Turbinata.

Het bericht van het overlijden van Toots bereikte het orkest op de ochtend van het concert met Quincy Jones in de Royal Albert Hall in Londen. Toots Thielemans heeft veelvuldig met Quincy Jones gewerkt en Quincy zei over Toots: “I can say without hesitation that Toots is one of the greatest musicians of our time.” Toots zei zelf: “Het enige dat voor mij telt is, of ik er kippenvel van krijg.”

We zullen zijn enorme bevlogenheid en warmte missen, maar altijd weer met grote trots en warme herinnering luisteren naar de opnamen die we met Toots Thielemans gemaakt hebben.