The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest met Quincy Jones in BBC Proms

Op 13 april is bekend gemaakt dat het Metropole Orkest voor het derde jaar op rij is gevraagd voor de prestigieuze BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen. Het Metropole Orkest zal daar een avondvullend eerbetoon brengen aan een van de allergrootste muzikale legendes van onze tijd: Quincy Jones. De 83-jarige meester zal daarbij zelf aanwezig zijn, het programma samenstellen en het Metropole Orkest dirigeren. Het concert vindt plaats op maandag 22 augustus om 20:00 uur (Nederlandse tijd) en zal wereldwijd worden uitgezonden.

Chef-dirigent Jules Buckley van het Metropole Orkest: “De muzikale invloed van Quincy Jones is ongelooflijk groot. Van zijn vroege werk voor Big Band tot samenwerkingen met Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Michael Jackson (Thriller), tot aan zijn filmmuziek: Heat Of The Night, The Italian Job en Fresh Prince Of Bel Air, niemand heeft een grotere staat van dienst als componist en producer. Het is een bijzonder grote eer dat het Metropole Orkest is gevraagd dit programma voor zijn rekening te nemen.”

Marc Altink, directeur van het Metropole Orkest: “Deze derde uitnodiging voor de BBC Proms is een bijzondere bevestiging van het ambassadeursschap dat het Metropole Orkest voor Nederland vervult. Vlak na zijn derde Grammy wordt het Metropole Orkest gevraagd voor een eerbetoon aan Quincy Jones in de BBC Proms. Het laat weer zien hoe men ook internationaal het Metropole Orkest respecteert. Extra mooi is dat naast een waarschijnlijk uitverkochte Royal Albert Hall, tientallen miljoenen kijkers dit concert wereldwijd zullen zien.”

Tijdens het concert zullen chef-dirigent Jules Buckley en Quincy Jones het orkest dirigeren. Daarnaast zullen muzikale zwaargewichten Richard Bona, Jacob Collier en Alfredo Rodriguez als solist optreden met het Metropole Orkest.