The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest meets Tin Men

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni ontmoet Metropole Orkest de band Tin Men and the Telephone voor concerten in de Hallen in Amsterdam. Of eigenlijk… voor interactieve concertervaringen waarbij publieksparticipatie en improvisatie een grote rol gaan spelen. De kaartverkoop is op 4 april gestart, meer informatie vindt u hier.

Tin Men and the Telephone is een Amsterdams trio rondom pianist Tony Roe. Hun handelsmerk is de creatieve en innovatieve benadering van geïmproviseerde muziek, waarbij ze multimedia mengen met het bespelen van hun instrumenten. Met de smartphone app ‘Tinmendo’ geven ze concertbezoekers de kans invloed uit te oefenen op hun concerten. Deze app zal ook centraal staan in de samenwerking tussen Metropole Orkest en Tin Men, zij het dat de achterliggende techniek herzien wordt om ook het hele orkest aan te kunnen sturen. Daarmee staat het concert naast Tony Roe en MO chef-dirigent Jules Buckley óók onder leiding van het aanwezige publiek. Het kan eigen akkoorden, melodieën en ritmes maken waarop de gelegenheidsformatie gaat improviseren.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van ‘Toekomstmuziek!’, een programmaregeling van Fonds 21, en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.