The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest speelt 3 concerten op NSJF

Het orkest is op de vrijdag het North Sea Jazz Festival te zien in de Grammy-winnende combinatie met Snarky Puppy. Het is de eerste van in totaal 3 concerten die het orkest dit jaar in Rotterdam speelt.

Met het collectief uit New York zal Metropole Orkest nog eenmaal op Nederlandse bodem ‘Sylva’ uitvoeren. De strijkers krijgen het druk want aansluitend geven zij een concert met tenorsaxofonist Kamasi Washington, dé jazzverrassing van 2015. Op de zondag is het orkest te bewonderen samen met ‘Artist in Residence’ Ibrahim Maalouf. Maalouf wordt gezien als een van de grootste vernieuwers in de jazz en op de trompet. Zijn muziek bevat Arabische invloeden (Maalouf heeft een Libanese achtergrond), in zijn spel mogelijk gemaakt door een speciaal vierde ventiel.

De drie concerten staan allemaal onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley.