The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO & Cécile McLorin Salvant, 3 Grammy winaars op het podium

Op dinsdag 1 maart zal het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza een concert geven met Cécile McLorin Salvant in het Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam.

De jonge Amerikaanse jazzvocaliste Cécile McLorin Salvant beleeft een sensationele internationale doorbraak. Ze werd onder meer uitgeroepen tot Best Female Jazz Vocalist door Downbeat, het belangrijkste Amerikaanse jazz magazine. New York Times plaatst haar zelfs in het rijtje van De Grote Drie van de jazzvocalisten – Billie Holiday, Sarah Vaughan en Ella Fitzgerald.

Haar album ‘WomanChild’ was al genomineerd, maar met opvolger ‘For One to Love’ won Cécile McLorin Salvant onlangs haar eerste Grammy. Op het album betuigt ze eer aan sterke vrouwen als Bessie Smith en Blanche Calloway. Met het Metropole Orkest put ze uit haar eigen repertoire, speciaal gearrangeerd door Vince Mendoza. Mendoza, die honorair dirigent is van het Metropole Orkest, draagt zelf ook enkele composities bij én dirigeert het concert.

De dag na het concert in Amsterdam vindt in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum een speciaal Vriendenconcert plaats. In Studio 1 wordt een live-registratie gemaakt en Vrienden van het Metropole Orkest zijn allemaal uitgenodigd deze bij te wonen. Alle bezoekers reserveren gratis en bepalen na afloop wat ze betalen voor dit bijzondere evenement. Nog geen Vriend? U kunt zich aanmelden via www.mo.nl/support!