The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest wint een Grammy!

Het Metropole Orkest heeft opnieuw de meest prestigieuze muziekprijs ter wereld gewonnen. De Grammy Award is in de categorie ‘Best Contemporary Instrumental Album’ toegekend aan de cd/dvd ‘Sylva’, die het Metropole Orkest samen met de Amerikaanse jazzformatie Snarky Puppy heeft gemaakt.

Chef-dirigent Jules Buckley: “Dit album is een van de meest spectaculaire die het Metropole Orkest ooit gemaakt heeft; een heel geslaagde mix van culturen en muziekstijlen. Het laat zien hoe het orkest zich verder ontwikkelt en welke erkenning dit ook internationaal krijgt. Wij zijn enorm blij met deze prijs en trots dat we Nederland op deze manier in het buitenland muzikaal vertegenwoordigen.”

‘Sylva’ is opgenomen in het Energiehuis Dordrecht in april 2014. De opname werd mede mogelijk gemaakt door middel van crowdfunding. Na de release in april 2015 gaven Snarky Puppy en het Metropole Orkest concerten in Rotterdam, Parijs en Coutances (FR). Binnenkort zullen het Metropole Orkest en Snarky Puppy opnieuw samen optreden. We hopen u snel over waar en wanneer te kunnen informeren.