The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Kick-off Jong Metropole voor opkomende talenten!

Afgelopen zaterdag was de kick-off voor Jong Metropole. Een unieke samenwerking tussen het Metropole Orkest, het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) met als doel jonge, getalenteerde musici uit de klassieke en de lichte muziek voor te bereiden op een professionele carrière. In Jong Metropole wordt het beste van verschillende muziekwerelden samengebracht: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie. Het initiatief is mogelijk gemaakt dankzij een jaarlijkse bijdrage van €125.000 van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Keep an Eye Foundation.

Jong Metropole bestaat uit verschillende onderdelen; een tournee, masterclasses en twee Awards. Tijdens de Jong Metropole Tour werken de musici (60 deelnemers) in volledige ‘Metropole Orkest’-bezetting of in kleinere ensembles aan vernieuwende producties en ontstaan er kruisbestuivingen van diverse muziekgenres. Daarnaast biedt Jong Metropole de deelnemers de mogelijkheid masterclasses en workshops te volgen van befaamde gastsolisten en de specialisten van het Metropole Orkest. Jong Metropole vormt een unieke aanvulling op het huidige onderwijs en het aanbod van talent-ontwikkelingsprojecten.

Bij dit initiatief horen ook twee nieuwe Awards: de Rogier van Otterloo Award en de Keep an Eye Outstanding Talent Award. De Rogier van Otterloo Award is een stimuleringsprijs van €5.000 voor de meest talentvolle jonge componist, arrangeur, dirigent of orkestleider. De Keep an Eye Outstanding Talent Award wordt toegekend aan die musicus die zich het meest onderscheidt als verbinder binnen de groep. De winnaar ontvangt een bedrag van €2.500 voor verdere muzikale ontwikkeling en de gelegenheid een beurs aan te vragen voor een studie in het buitenland.

De kunst van het geven
Het Prins Bernhard Cultuurfonds en Keep an Eye Foundation maken Jong Metropole mogelijk dankzij een gezamenlijke jaarlijkse bijdrage van €125.000. Keep an Eye Foundation levert een bijdrage van €75.000 en heeft de besteding van het geld overgedragen aan het Cultuurfonds in het Keep an Eye Fonds. De doelstellingen van de stichting zijn hiermee gewaarborgd en het vele werk wordt uit handen genomen. Het Cultuurfonds biedt een palet aan mogelijkheden voor schenken aan cultuur, natuur en wetenschap. Voor meer informatie kunt u kijken op www.cultuurfonds.nl/geven.

Vanaf half februari kunnen studenten zich inschrijven via mo.nl, njo.nl en njjo.nl