The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Nederland viert 70ste verjaardag Metropole Orkest!

Op woensdag 25 november is het precies 70 jaar geleden dat het Metropole Orkest voor het eerst te horen was op de Nederlandse radio. Om dit heugelijke feit te vieren zullen onderstaande radiostations aanstaande woensdag een opname van het Metropole Orkest uitzenden. De meeste stations zullen dit doen om 20:15 uur, het exacte tijdstip van de eerste uitzending op 25 november 1945. Ieder station draait uiteraard een nummer wat past binnen hun programmering.

Op dinsdag 24 november zal het voltallige Metropole Orkest te gast zijn bij ‘De Wereld Draait Door’, waar het jubileum van het orkest samen met de 100ste geboortedag van Frank Sinatra gevierd zal worden.

We willen de volgende radiostations ontzettend bedanken voor hun medewerking:
NPO Radio 1
NPO Radio 2
NPO 3FM
NPO Radio 4
NPO Radio 5
NPO Radio 6 Soul & Jazz
100% NL
Radio 538
Radio 10
Sublime FM
BNR Nieuwsradio
Radio Gelderland
RTi Hilversum (op radio én televisie)
Concertzender

Directeur van het Metropole Orkest Marc Altink: “Wij zijn erg vereerd met deze aandacht voor de verjaardag van het Metropole Orkest. We vinden het bijzonder sympathiek dat de Nederlandse media onze lange geschiedenis op deze manier in het zonnetje zetten. Het mooie is dat juist dit orkest op vrijwel alle zenders te horen is: van de jingles van ‘Langs de Lijn’ en ‘Gute Nacht Freunde’ op NPO Radio 1 tot aan de orkestrale remix van ‘This is What it Feels Like’ op Radio 538. Daarnaast zijn we blij dat het Metropole Orkest sinds zijn verzelfstandiging in 2013 steeds meer impact lijkt te hebben in het muzikale landschap in Nederland en ver daarbuiten, want als orkest met de kleinste overheidsbijdrage bereikt het Metropole Orkest toch nog steeds het grootste maar ook breedste publiek. We hopen dat ook de komende 70 jaar vol te kunnen houden!”

Jan Westerhof, directeur NPO Radio: “Het Metropole Orkest is een bijzonder orkest, dat met hoge kwaliteit mooie en zeer onderscheidende producties een unieke bijdrage levert aan het rijke muziekleven in Nederland. Vooral daar waar het de ‘cross-over’ van genres opzoekt. Voor veel Nederlanders vaak de eerste kennismaking met orkestmuziek en de beleving daarvan.”

Naast de actie op de radio zal het orkest aan de vooravond van zijn jubileum te gast zijn in een speciale aflevering van ‘De Wereld Draait Door’. De uitzending op 24 november om 19.00 uur op NPO 1 zal geheel in het teken staan van de 70ste verjaardag van het Metropole Orkest en de 100ste geboortedag van Frank Sinatra. Er zullen meerdere stukken gespeeld worden uit het oeuvre van Sinatra.