The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Samenwerking MO percussionist Eddy en MEINL

Een zonnige zomerdag en Jeroen Bakx, vertegenwoordiger van MEINL Percussion, staat bij ons op de stoep met een bus vol spullen voor Eddy Koopman. Eddy is sinds jaar en dag één van de percussionisten van het MO en nu is hij ook bestempeld tot ‘MEINL Percussion Artist’.
MEINL is een percussiemerk dat internationaal een groot assortiment van instrumenten aanbiedt aan verschillende spelers, zowel beginnend als gevorderd. Kwaliteit en duurzaamheid hebben ze hoog in het vaandel staan. Maar wat houdt zo’n samenwerking precies in? En hoe is het om dat als muzikant aangeboden te krijgen? We vroegen het aan Eddy en Jeroen.

Eddy, hoe voelt het om als muzikant een endorsement aangeboden te krijgen?
“Dat is natuurlijk mooi en ik ben daar zeer blij mee. Het is ook fijn als je weet dat je ondersteund wordt door zo’n grote naam in percussieland. Ik hoop hiermee het merk weer verder onder de aandacht te gaan brengen op alle nationale en internationale podia waar dat mogelijk is, want dat verdient MEINL.”

Hoe is de samenwerking tussen jullie eigenlijk tot stand gekomen?
Jeroen vertelt: “Vanuit wederzijdse interesse zijn we gaan kijken hoe we de samenwerking tot stand konden brengen. Eddy is een gedreven en geweldige percussionist/slagwerker en deelt de passie
voor het instrument net zoals MEINL. Eddy heeft voor zijn muzikale inbreng bij het Metropole het beste van het beste nodig en MEINL kan hem dat bieden. Na uitvoerig overleg zijn we gekomen tot
een complete selectie van instrumentarium van MEINL die Eddy optimaal kan benutten bij het Metropole orkest.”

Waarom ben je zo blij met de producten van MEINL, Eddy?
“De enorme verscheidenheid van allerlei mooie percussie instrumenten maakt ze uniek in de wereld. Hiervoor werken ze samen met de beste instrumentenbouwers en leveren ze een zeer hoge kwaliteit van zeer goed klinkende instrumenten. Verder is het een enorm voordeel dat MEINL op de meeste grote plaatsen in de wereld instrumenten kan leveren zodat ik zeker weet dat we een constante kwaliteit houden waar ook ter wereld.”

Jeroen, kun ons vertellen wat deze samenwerking precies inhoudt?
“Natuurlijk krijgt Eddy van MEINL de benodigde spullen, maar daarnaast zal MEINL er zo goed mogelijk voor zorgen dat Eddy in het buitenland kan rekenen op support van MEINL waar nodig. Eddy zal naast zijn werkzaamheden bij het Metropole ook tijdens andere projecten gebruik maken van MEINL en dit promoten. Plannen voor workshops liggen ook op tafel.. daar wordt aan gewerkt.
In ieder geval hopen wij van MEINL op een zeer lange samenwerking met Eddy en het Metropole.”